Dagbesteding

La Touche biedt cliënten dagbesteding op maat aan bij eigen extern activiteitencentrum, De Ambacht. Er is begeleiding in de vorm van gekwalificeerde medewerkers en vrijwilligers.
De doelstelling van De Ambacht is om in een ontspannen sfeer zinvolle dagbesteding te bieden, waarbinnen behouden en ontwikkelen van vaardigheden mogelijk is.

De Ambacht biedt:
- Gezelligheid. Dit doen we door gezamelijke koffie-theemomenten te hebben, zelfgemaakt eten en drinken met ons allen te nuttigen, tussendoor een praatje maken, verjaardagen vieren,
- Structuur, in de groep en individueel.
- Stimuleren tot een activiteit. Een spelletje doen kan een inspannende bezigheid zijn. Of het kan fijn zijn voor een cliënt om samen ergens aan te beginnen.
- Sturing op vaardigheden behouden, ontdekken en ontwikkelen. Zoals motorische, sociale en emotionele vaardigheden. Door bijvoorbeeld op een andere plek dan thuis in een groep te functioneren, kunnen patronen in gedrag veranderen bij cliënten. Door zelf iets te maken ontdekken en behouden de cliënten eigen vaardigheden.
- Sturing in positief gevoel van eigenwaarde. Door zelf wat te maken worden vaardigheden tastbaar en zichtbaar.
- Persoonlijke aandacht met tijd om te praten over wat de ander bezig houdt. Input van de cliënten nemen wij serieus.

De Ambacht heeft een begane grond en een 1e etage en biedt een scala aan mogelijkheden.
Cliënten kunnen onder andere werken met hout, klei, gips, stof, papier, verf, metaal. We knappen meubels op, maken kado's op verzoek van cliënten, we maken leuke dingen van bijvoorbeeld hout, papier, stof, LP's, zeep. We maken onze eigen kaarten. Cliënten kunnen zelf kunst maken met verf en of andere materialen en we bakken allerlei lekkere dingen. De Ambacht beschikt over machines om hout te bewerken.